STIRI
Now Reading
ATACUL DE CORD OMOARA MAI MULT FEMEILE
0

ATACUL DE CORD OMOARA MAI MULT FEMEILE

by adminaugust 12, 2016

Atacul de cord

Femeile au un risc mai mare de deces in urma unui atac de cord decat barbatii, potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Cercetare a Bolilor Cardiovasculare din Paris.

Medicii sunt de parere ca acest lucru se intampla pentru ca de cele mai multe ori la femei infarctul survine la varste mai inaintate decat in cazul barbatilor si in multe dintre cazuri sufera si de diabet. De asemenea, s-a avansat ideea ca doamnele recurg mai rar la angioplastie coronariana, o procedura medicala prin care se deschide artera coronara ingustata, iar sangele ajuAtacul de cordnge mult mai usor la inima.

Echipa de cercetatori a analizat datele de la 11.420 de pacienti din Paris care au suferit un infarct in afara unei unitati spitalicesti. Rata de supravieturire la femei a fost de 18%, iar la barbati de 26%. Dintre acestia femeile au avut o interventie de largire a arterelor in proportie de 26%, iar barbatii cu 10 procente mai mult.
Profesorul Carlo Di Mario, cercetator sef la Institutul National de Cercetare in Sanatate si Boli Cardiovasculare de la Royal Brompton & Harefield NHS Trust din Londra a declarat ca „atunci cand fac atac de cord, femeile sunt mai in varsta decat barbatii si diabetice, ambele situatii constituind factori de risc. In mod evident mai exista si alte detalii pe care trebuie sa le luam in seama si care nu pot fi inlaturate nici macar cu tratament. Totusi, aceasta nu sunt motive suficiente pentru cresterea mortalitatii in randul femeilor”

Lumea medicala trebuie sa se concentreze pe astfel de studii, mai ales sa depisteze daca numarul mic de angioplastii coronariene sunt motivate de o atitudine gresita a doctorilor sau daca, pur si simplu, femeile sunt mai reticente la astfel de interventii chirurgicale.
Pentru a nu se ajunge in aceasta situatie extrema este important sa va masurati tensiunea arteriala la intervale regulate sau atunci cand simtiti ca ceva este in neregula cu organismul dvs. Un tensiometru va poate salva viata!

What's your reaction?
Il ador
0%
Interesant
0%
Asa, si-asa
0%
Nu suna bine
0%
Il urasc
0%
Nu-mi place
0%
About The Author
admin

Leave a Response