STIRI
Now Reading
Bronsiectazia influentata de alte boli
0

Bronsiectazia influentata de alte boli

by adminoctombrie 1, 2015

bronsiectazia

Bronsiectazia

Un studiu  despre impactul co-existentei bolilor cronice ale cailor respiratrorii asupra severitatii si riscurilor asociate cu bronsiectazia a aratat ca afectiunile se influenteaza intre ele.

Bronsiectazia este o afectiune a cailor respiratorii care se manifesta prinm tuse (uneori cu sange), suierat in piept si dureri, respiratie greoaie si culoare cianotica a pielii.

Cercetatorii au aflat in urma studiului ca 32% dintre pacientii care sufera de bronsiectazie au de asemenea si asociate si sinuzite si alte boli ale cailor respiratorii superioare. Acestea din urma inrautatesc simptomele bronosiecstaziei, dar si a starii de sanatate in general.

La cercetare au participat 148 de pacienti suferinzi de bronosiecstazie. Pentru a li se face evaluarea, s-au luat in calcul o serie de parametrii pe care medicii i-au inglobat intr-un grafic denumit „Scorul severitatii bronsiectaziei”. In urma coroborarii datelor s-a ajuns la concluzia cei care nu aveau infectii la nivelul sinusurilor sau cavitatii nazale, au avut o simptomatologie mai usoara a bronsiectaziei. Cauza principala a fost depistata ca fiind prezenta bacteriei „Pseudomonas aeruginosa”, care afecteaza buna functionare a cailor respiratorii, in special a bronhiilor.

In urma studiilui, medicii au hotarat ca vor elabora un studiu cu sfaturi pentru pacientii in aceasta situatie, cu recomandarea clara de a trata in primul rand bolile cronice ale sinusurilor si apoi bronsiectazia. In felul acesta, exista sanse mari ca pacientul sa se bucure si o imbunatatire a calitatii vietii in ansamblul ei, datorita scaderii in intensitate a simptomelor bolii.

 

 

 

What's your reaction?
Il ador
0%
Interesant
0%
Asa, si-asa
0%
Nu suna bine
0%
Il urasc
0%
Nu-mi place
0%
About The Author
admin

Leave a Response