STIRI
Now Reading
Tipuri de astm – Th2, Th17 si Th2/17
0

Tipuri de astm – Th2, Th17 si Th2/17

by adminseptembrie 7, 2015

Tipuri de astm

Cercetatorii  au descoperit noi detalii cu privire la modul in care astmul afecteaza organismul, prin identificarea a trei tipuri de pacienti cu diferite gene la nivelul cailor respiratorii. Studiul a fost condus de profesorul Peter Bradding de la Universitatea din Leicester, Departamentul de Boli Infectioase, Imunologie si Boli Inflamatorii.

Pentru a face cercetarea s-au luat probe din plamanii a 51 de bolnavi de astm, cu grade diferite de severitate a afectiunii. In acest fel s-au descoperit 3 portiuni de gena pe care le-au denumit Th2 (nivel foarte ridicat), Th17 (nivel ridicat) si Th 2/17 (nivel scazut). Nu toti pacientii au avut o singura astfel de secventa in gena lor. La o parte dintre dintre ei s-au remarcat diverse combinatii, insa niciunul dintre ei nu a avut simultan Th2 si Th17. In opinia cercetatorilor, acest lucru inseamna ca cele doua sunt irepetabile.Tipuri de astm

Un alt studiu realizat de cercetatori din Statele Unite ale Americii arata ca atunci cand Th2 nu era activ, acesta o propaga activitatea lui Th17, ceea ce sugereaza ca prezenta uneia o inhiba pe-a celeilalte.

Noile descoperiri ii vor ajuta pe cercetatori sa dezvolte tratamente mai eficiente pentru astm, in functie de gradul de severitate a bolii.

Pana atunci  insa, avem la indemana o metoda foarte simpla de tratament, si anume – aparatul de aerosoli.

 

What's your reaction?
Il ador
0%
Interesant
0%
Asa, si-asa
0%
Nu suna bine
0%
Il urasc
0%
Nu-mi place
0%
About The Author
admin

Leave a Response