STIRI
Now Reading
Jurnalul, un instrument pentru tratarea astmului
0

Jurnalul, un instrument pentru tratarea astmului

by adminianuarie 8, 2016

Medicii canadieni au descoperit o metoda simpla prin care ii pot ajuta pe copiii care sufera de astm. Conform unui studiu realizat cu sprijinul Institutului Canadian de Studii pentru Sanatate, notarea zilnica intr-un jurnal a simptomelor astmului poate ajuta la tinerea sub control a simptomelor astmului. Acest nou instrument a fost dezvoltat de medicul pediatru Francine M. Ducharme impreuna cu echipa ei.jurnal

La cercetare au participat 121 de copii, cu varsta medie de 2,9 ani, 60% dintre ei fiind baieti. Pentru fiecare dintre ei s-a completat zilnic un jurnal cu 17 intrebari (Asthma Flare-up Diary for Young Children) inca de la debutul bolii. Din cele 871 de episoade de crize de asm, 44,7% dintre ele au indicat o exacerbare a bolii, iar 18% au avut loc intr-o unitate spitaliceasca de urgenta.

Urmarind datele din jurnal medicii au putut observa diferente intre intensificarile crizelor de astm si infectii ale cailor respiratorii superioare care aveau nevoie de tratament cu corticosteroizi sau spitalizare. Cercetatorii sunt de parere ca in acest fel pot trata mai eficient astmul in cazul pacientilor tineri.

Momentan, jurnalul este disponibil in engleza si franceza si este considerat a fi un instrument functional pentru monitorizarea si tinerea sub control a astmului.

What's your reaction?
Il ador
0%
Interesant
0%
Asa, si-asa
0%
Nu suna bine
0%
Il urasc
0%
Nu-mi place
0%
About The Author
admin

Leave a Response