STIRI
Now Reading
Tratament nou pentru astmul cronic
0

Tratament nou pentru astmul cronic

by admindecembrie 14, 2015

 

Astmul este una dintre bolile cu care pacientul trebuie sa se lupte pana la sfarsitul vietii. Tinta sub control, nu este letala, insa afecteaza serios calitatea vietii. De aceea, exista in toata lumea, echipe de cercetatori care cauta solutii pentru un tratament nou cat mai eficient. La intalnirea stiintifica anuala din San Antonio, SUA, a medicilor alergologi si pneumologi a fost prezentata o solutie care ar putea da speranta astmaticilor. Kevin Murphy si Rohit Kathial, doi medici alergologi, au aratat ca este mai eficient sa trateze cauza astmului la nivel celular, decat simptomele, cum se face în prezent.

”Tratamentul clasic pentru astm nu da rezultate pentru toti bolnavii, iar boala lor devine de necontrolat. Aici intra in scena biologia care promite sa treaca peste aceste limitari si cu ajutorul ei sa se creeze tratamente personalizate, in functie de reactia fiecarui pacient. Cu ajutorul ei se pot individualiza terapii care sa actioneze la nivelul celulelor acolo unde se declanseaza mecanismul care pune in miscare astmul si duce la aparitia reactiilor dure care nu ii lasa pe oameni sa respire”, a spus Kevin Murphy in prezentarea lui.

In prezent singurul tratament de acest tip este Omalizumab, iar el a fost aprobat de Administratia pentru Medicamente si Alimente din SUA, dar mai sunt si altele in curs de incuviintare. Medicii alergologi spera ca in anii urmatori sa poata pune la dispozitia bolnavilor de astm inca doua sau trei tratamente de acest tip. Omalizumab poate fi folosit atat pentru adulti, cat si pentru copiii cu varsta peste 12 ani, pentru tratamentul astmului sever.

Rohit Katial, medic alergolog, s-a aratat incantat de noile posibilitati deschide de stiinta. ”De foarte multi ani, principalele medicamente pentru tratarea astmului sever au fost bronhodilatatoarele sau alte tratamente pe termen lung menite doar sa tina sub control simptomele. De asemenea, exista imunoterapia, care, la fel, reduce reactiile alergice care duc la crizele de astm. Noul tratament tinteste celulele si blocheaza mecanismele prin care inflamatiile de tip alergic produc astmul. ”

Bolnavii de astm sever, care nu mai poate fi controlat, sunt injectati subcutanat la fiecare doua saptamani sau o data pe luna. In urma tratamentului s-a observat ca numarul de alergeni din organism a scazut atunci cand celulele inflamatoare au fost tratate.

What's your reaction?
Il ador
0%
Interesant
100%
Asa, si-asa
0%
Nu suna bine
0%
Il urasc
0%
Nu-mi place
0%
About The Author
admin

Leave a Response