STIRI
Now Reading
Zaharul produce complicatii cardiace
0

Zaharul produce complicatii cardiace

by adminianuarie 15, 2016

Nivelul ridicat al zaharului in sange poate duce la problem grave in cazul persoanelor cardiace, se arata intr-un studiu realizat de specialist de la Universitatea din Leicester, Marea Britanie. Potrivit acestuia glucoza poate duce la contractii puternice ale vaselor de sange si au descoperit si o proteina asociata cu acest proces. Noile descoperiri vor fi folosite pentru a gasi noi tratamente menite sa imbunatateasca viata celor care au suferit infarct sau alte complicatii cardiace.

Atacul cardiac survine in urma blocarii arterelor de sange. In cazul in care bolnavul are un nivel ridicat al glicemiei, sansele sale de supravietuire sunt mult mai mici, de cele mai multe ori aparand complicatii imposibil de remediat, uneori chiar decesul.

Chiar si in cazul in care nu exista problem de sanatate, nivelul ridicat al glicemiei poate fi periculos pentru inima si nu numai. Richard Rainbow, cercetator la Universitatea din Leicester, spune ca si alte organe vitale pot fi private de cantitatea necesara de sange care le asigura functionarea corecta. Primul semn este cresterea tensiunii arteriale, asa incat este bine sa monitorizati ambele aspecte. Nu trebuie neaparat sa aveti diabet pentru a avea nivelul glucozei din sange ridicat. Uneori acest lucru se intampla si ca raspuns al organismului la stress, asa incat este indicat sa faceti o vizita la medic atunci cand nu va simtiti bine. Prima masura pe are o puteti lua este sa va masurati tensiunea arteriala cu ajutorul unui tensiometru. In felul acesta ii puteti da un indiciu doctorului cu privire la starea dvs de sanatate.

 

What's your reaction?
Il ador
0%
Interesant
100%
Asa, si-asa
0%
Nu suna bine
0%
Il urasc
0%
Nu-mi place
0%
About The Author
admin

Leave a Response